Menü
H-Cs: 08:00-16:30, P: 08:00-15:00
+36 52 425 794 +36-30 633 0073
4024 Debrecen, Batthyány u. 12.
info@forba.hu, forbamail@gmail.com

Mit jelent a távoktatás?

A távoktatásos képzési forma egy, a jövőbe mutató oktatási lehetőség, amit előszeretettel használnak a fejlett és fejlődő országokban. Lényege, hogy a tanuló otthonról tudja elsajátítani a tananyagokat, melyeket a konzultációkon átbeszélve a felkészülést követően sikeres vizsgát tehet.

 

Minden tanfolyamot elvégezhetek távoktatásban?

Nem. Csak a rendeletben meghatározott bizonyos képzések végezhetők távoktatásban. A nálunk távoktatásban végezhető tanfolyamokról tájékoztatást a munkatársaink adnak.

 

Külföldön dolgozok, onnan teljesíthető a tanfolyam?

A nálunk elvégezhető tanfolyamok nem teljesíthetők külföldről, mivel a gyakorlatot Magyarországon kell igazolni.

 

Diákigazolványt kaphatok-e a tanfolyam ideje alatt?

Cégünk iskolarendszeren kívüli képzéseket ajánl, ezért diákigazolvány igénylésére sajnos nincsen lehetőség.

 

Iskolalátogatási igazolást kaphatok-e?

Igen. Amennyiben megkezdi nálunk a képzést, és iskolalátogatási igazolásra lesz szüksége abban az esetben természetesen adunk iskolalátogatási igazolást.

 

Visszaigényelhető-e a tanfolyam ára, ha az nem indul el, vagy más tanfolyamra a befizetett összeg beszámítható-e?

Természetesen visszaigényelhető. A tanfolyam indulásáról a munkatársainktól kap tájékoztatást. Ha úgy dönt, hogy inkább egy másik képzésre szeretne jelentkezni, akkor a munkatársunkkal egyeztetve erre is van lehetőség.


Hol, és hogyan tudok jelentkezni képzésre?

Jelentkezhet telefonon, emailben, illetve postán elküldött jelentkezési lapon. A legegyszerűbben a www.forba.hu weboldalunkon keresztül. A kiválasztott képzésnél a jelentkezési mezők kitöltését és elküldését követően munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot az Ön által megadott telefonszámon.

 

Van-e a regisztrációs díj?

Nálunk nincs regisztrációs díj!!!

 

Milyen orvosi igazolásra van szükségem, amennyiben ez a részvétel feltétele, és mikorra kell megcsináltatni?

Általában elsőfokú munkaköri orvosi alkalmasságira (foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat) van szükség a képzésekhez. Ezzel a tanfolyam indulásakor már rendelkezni kell.

 

Mi az a minimum csoportlétszám amivel egy képzést elindítanak?

Általában 12 fővel tudjuk elindítani képzéseinket. A pontos létszámról munkatársunknál érdeklődhet.

 

Elindult tanfolyamhoz tudok-e csatlakozni, van-e még hely a csoportban?

Minden tanfolyamhoz lehet utólag is csatlakozni, de kizárólag korlátozott ideig és létszámban.

 

Részletben tudok csak fizetni. Ez megoldható-e?

Igen, megoldható. A részletfizetés mértéke a tanfolyam időtartamától függ, melyről a munkatársaink tudnak bővebb információt nyújtani.

 

Mikor kell fizetni a havi részletet?

Az első részletet a Felnőttképzési szerződés aláírásakor kell befizetni, de legkésőbb a Felnőttképzési szerződés aláírását követő héten, miden további részletet az adott hónap 15.-ig.

 

Személyesen szeretnék beiratkozni, érdeklődni. Hol tehetem ezt meg?

Irodánkban megteheti, Debrecenben (4024 Debrecen, Batthyány u. 12.)
Ügyfélfogadási idő: hétfőtől- csütörtökig 8:00-tól 16:30-ig, péntek 8:00-tól 15:00-ig.

 

Tudnak-e segíteni gyakorlati hely keresésében? (van-e szerződésük gyakorlati helyekkel?)

Természetesen. A képzésekhez tartozó gyakorlati helyszíneket a képzések nagy részénél ingyenesen biztosítjuk (csak a saját hallgatóink részére). Ez képzésenként változik.

 

Mit jelent az e-learning fogalma?

Az e-learning NEM távoktatás! Nem szükséges a tantermi oktatásnál több önállóság az e-learning tanfolyamok elvégzéséhez, mivel a tutor tanárok a teljes tanfolyam alatt megállás nélkül a tanfolyamon részt vevő rendelkezésére állnak. Kérdéseit, problémafelvetéseit bármikor korlátok nélkül felteheti, a tutor mindenre válaszol.

 

Kik vehetnek igénybe tanfolyami kedvezményt?

GYES-en, GYED-en lévő kismamák, regisztrált munkanélküliek számára A szerződés aláírásának pillanatában kell az említett kritériumnak megfelelni. Amennyiben Ön már elvégzett nálunk egy tanfolyamot és sikeres szakmai vizsgát tett, úgy törzshallgatói kedvezményt kap a következő tanfolyam díjából (10 % kedvezményt kap a tanfolyami díjból).  Egyszerre csak egy kedvezmény vehető igénybe. A kedvezményekről részletes tájékoztatót találnak az egyes tanfolyamok aloldalain, a KEDVEZMÉNYEK menüpont alatt. Az Önt megillető kedvezmény mellé még részletfizetési kedvezményt is adhatunk. Kedvezményt csak magánszemélyek vehetnek igénybe. Céges befizetés, számlázás esetén a kedvezmények nem érvényesíthetőek.

 

Milyen dokumentumot kell benyújtanom a kedvezmény igénybevételéhez?

Kismamáknak a havi rendszeres juttatásról szóló bankszámla kivonat vagy utalvány, regisztrált munkanélkülieknek a munkanélküli kiskönyv másolatát kell csatolniuk a jelentkezéshez.

 

A cégem iskolázna be, cég is fizethet havi részletben?

Igen, már a céges költségviselőknek is biztosítjuk a részletfizetés lehetőségét, egyéni megállapodás alapján

 

Milyen módon tudom befizetni a tandíjat illetve fizetni a havi részletet?

Átutalással és készpénzben egyaránt befizetheti tanfolyami díját.

 

Minden képzésnél lehet havi részletet és tandíjkedvezményt kérni?

A két hónapig tartó, vagy annál rövidebb képzéseknél értelemszerűen nincs részletfizetési kedvezmény. Minden képzésnél a képzés időtartama határozza meg a részletfizetés ütemezését.

 

Meddig lehet jelentkezni a tanfolyamokra?

A tervezett kezdés előtt egy héttel összesítjük a jelentkezők létszámát, így érdemes minél hamarabb jelentkezni, ezzel is elősegítve a tanfolyam indítását. Ugyanakkor a tanfolyamok órarendjének felépítésénél mindig gondolunk a becsatlakozókra is, így a "lazább" óraszámú kezdeti időszak arra is lehetőséget biztosít, hogy komolyabb információvesztés nélkül valaki akár egy hónappal a tanfolyam elindulása után csatlakozhasson.

 

Mi a különbség a felnőttképzés és a felnőttoktatás között?

- Míg a felnőttoktatás iskolarendszerű képzés, egy vagy több tanévhez kötött, és a második szakképesítés megszerzéséig ingyenes, addig a felnőttképzés pár hónapos tanfolyam keretén belül, igaz önköltséges módon (kivéve a Foglalkoztatási Osztályok által támogatott) juttatja a tanulót szakképesítéséhez.


 

Mi az a felnőttképzés?

Tankötelezett koron túliak részére szervezett iskolarendszeren kívüli képzés. Célja szerint lehet általános, nyelvi vagy szakmai képzés. Jogi szabályozás szempontjából felnőttképzésnek számít a felnőttképzést segítő szolgáltatás is, mint az előzetes tudásszint felmérése, képzési szükséglet felmérés és tanácsadás. A felnőttképzésben részt vevők nincsenek a képző intézménnyel tanulói vagy hallgatói jogviszonyban, kapcsolatukat a felnőttképzési szerződés szabályozza. Az iskolarendszeren kívüli felnőttképzésben résztvevők diákigazolványt nem kapnak.