Menü
H-Cs: 08:00-16:30, P: 08:00-15:00
+36 52 425 794 +36-30 633 0073
4024 Debrecen, Batthyány u. 12.
info@forba.hu
Kisgyermekgondozó, -nevelő tanfolyam
Egészségügyi, szociális képzések
Nehézségi fok:
  • Online nem végezhető
  • kb. 8-9 hónap
  • Indulás:2020.12.28.
  • Helyszín:Debrecen
Az indulási időpont csak tájékoztató jellegű, a jelentkezés folyamatos.
A tanfolyam jellege:szakképesítő (OKJ 54 761 02)
Képzés engedély száma:E-000645/2014/A005
Képzéshez szükséges végzettség:érettségi végzettség, egészségügyi alkalmasság.
Képzés célja:A kisgyermekgondozó, –nevelő a 0–3 éves korú gyermekek ellátását az erre a korosztályra szakosodott gyermekintézményekben önállóan végzi. Felelősséget vállal a rábízott kisgyermekért, gyermekcsoportért, a nevelés folyamatában hozott döntéseiért és nevelői tevékenységének következményeiért. A kisgyermeknevelő, érett felnőtt személyiség, aki megfelelő empátiával képes fordulni a gyermekekhez és családjaikhoz, szakmai felkészültsége alapján hitelesen tudja a családok felé közvetíteni a kisgyermekek nevelésével, fejlődésével kapcsolatos tudását, ismereteit.Tiszteletben tartja a kisgyermek személyiségét, megfelelő toleranciával rendelkezik a mássággal kapcsolatban.Feladata a 0–3 éves korú gyermekek testi és pszichés szükségleteinek kielégítése, nevelése, fejlődésük támogatása. A mindennapi tevékenysége során a gyermekek szükségéleteinek figyelembevételével alakítja ki a gyermekek életterét, biztosítja a gyermekek önálló tevékenységének feltételeit, a szokások és egészséges életmód kialakulását. Felismerve a kisgyermekek biológiai és pszichés szükségleteit, azokat egyénre szabottan elégíti ki. A játék feltételeinek megteremtése mellett, részt vesz a játékban úgy, hogy a gyermekek motivációja, kíváncsisága, játékkedve fennmaradjon. Munkája során nem pótolja, hanem kiegészíti a családi nevelést, érzelmi biztonságot nyújt a kisgyermek számára. Segíti a gyermeket a világ megismerésében úgy, hogy aktivitásra való igényét tiszteletben tartja, nem veszi el tőle a felfedezés örömét. Fogékonnyá teszi a gyermekeket a művészetekkel szemben, a korosztálynak megfelelő zenei, vizuális és anyanyelvi élmények tudatos és rendszeres közvetítésével. A gyermekek szociális készségét fejleszti, olyan szabályok felállításával, amik érthetőek és betarthatóak, segíti a konfliktusok megoldását és támogatja a gyermekek egymás felé irányuló pozitív kezdeményezéseit. A szülőkkel állandó kapcsolatot tart, kompetenciájukat erősíti, rendszeresen beszámol a gyermekükkel kapcsolatos napi eseményekről.Kisgyermekek tevékenységével, fejlődésével kapcsolatos dokumentációt vezet.
Tantárgyak (Szakmai követelménymodulok):10525–12 A szociális ellátás általános tevékenységei
10559–12 Elsősegély–nyújtási feladatok
12046–16 Gyermekellátási alapfeladatok és alapelvek
10528–12 Házi időszakos gyermek–felügyeleti feladatok
10529–16 A napközbeni gyermekellátás feladatai
10530–16 A napközbeni gyermekellátás dokumentációs feladatai
11498–12 Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
11499–12 Foglalkoztatás II.
A tanfolyam díja:125.000,- Ft + Vizsgadíj, KAMATMENTES RÉSZLETFIZETÉSI LEHETŐSÉG A TANFOLYAM IDEJE ALATT
Vizsga:-Gyakorlati vizsgatevékenység:A) napi gondozási feladatok ellátásaB) Gondozás a bölcsődében-Központi írásbeli vizsgatevékenység központi írásbeli feladat -Szóbeli vizsgatevékenységNapközbeni gyermekellátás helyzetei
Tanfolyami időpontok:A képzés elindult. A becsatlakozás részleteiről érdeklődjön munkatársainknál telefonon: 06-30/6330073, 06/52-425794.
"A" hétköznapi csoport: kedd-csütörtök 16:30-20:30
"B" hétvégi csoport: szombat 08:00- 14:00
Elhelyezkedési lehetőségek:A nálunk Kisgyermekgondozó-nevelő tanfolyamot végzettek, az alábbi foglalkozásokat tölthetik be: bölcsődék, családi napközik, óvodák, magán bölcsődék, magán óvodák, házi gyermekgondozói szolgálat, egyéb szociális foglalkozások. A nálunk kisgyermekgondozó- nevelő tanfolyamot végzettek vállalkozói igazolványt is válthatnak ki amivel saját családi napközit is nyithatnak.

Gratulálunk a 2019 októberében végzett hallgatóinknak. A vizsga átlaga nagyon jó eredménnyel zárult, és a képzés befejeztével a hallgatóink nagy része elhelyezkedett.

Az időpontok a hallgatók igénye szerint változtathatók.

Következő tanfolyam indulása:
A képzés elindult. A becsatlakozás részleteiről érdeklődjön munkatársainknál telefonon: 06-30/6330073, 06/52-425794.

Már most jelentkezz a Kisgyermekgondozó- nevelő tanfolyamunkra, hogy használható tudás birtokában, piacképes szakmát szerezhess.
Az előzetes tudás mérését a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (Fktv.) és egyéb vonatkozó jogszabály előírásai szerint biztosítjuk.
A sikeres vizsgát tett hallgatók államilag elismert, országos érvényű Kisgyermekgondozó- nevelő szakképesítésről szóló bizonyítványt kapnak. Idegen nyelvű EUROPASS nemzetközi bizonyítvány is igényelhető, amit a vizsgáztató cég állít ki.

Hívj most!

Érdeklődni lehet:
+36-30/633-0073; 06/52-425-794 ;
info@forba.hu;
forbamail@gmail.com

Rólunk mondták
Végzett hallgatóink véleménye
Melinda
Melinda
Kisgyermekgondozó, -nevelő tanfolyam
Kedves Csaba! Áprilisban végeztem el nálatok a kisgyermekgondozó-nevelő tanfolyamot, amivel sikerült elhelyezkednem Budapesten. A 13. kerületben fogok szeptembertől dolgozni. Ezúton szeretnék még egyszer megköszönni mindent Neked. További kellemes nyarat!
Ildikó
Ildikó
Kisgyermekgondozó, -nevelő tanfolyam
Köszönetemet szeretném kifejezni a FORBA Oktatási és Felnőttképzési Központ – ICMM Kft.-nek, hogy a “Kisgyermeknevelő” tanfolyamán 2011-ben részt vehettem.Rövid időn belül sikerült egy bölcsődében elhelyezkednem, ahol a visszajelzések alapján úgy érzem sikerül helytállnom. Ez annak is köszönhető, hogy kiváló oktatók segítették azt, hogy mind elméletileg és mind szakmailag elsajátíthattam mindazt,ami a kisgyermekek gondozásához – neveléséhez szükséges. Üdvözlettel: Ildikó
Enikő
Enikő
Kisgyermekgondozó, -nevelő tanfolyam
2011-ben vizsgáztam az ICMM KFT- nél, kisgyermek gondozó, -nevelő szakon. Jó lehetőségnek találtam ezt a képzést. Kiváló előadóink voltak, az órák érdekesek, még azok is ameilyket "száraz" ismeretanyagnak tartottunk. Sok példával illusztrálva, kérdéseinkre választ kapva jobban bevésődtek az új információk. Szinte családias, jó hangulatban, humorral fűszerezve, mégis kellő komolysággal gyarapíthattuk ismereteinket. Élmény volt újra az iskolapadba ülni, s csoportunk tanulóiból valódi, összetartó kis közösség formálódott. A tanfolyam elvégzése óta kisgyermeknevelőként dolgozom. Az újonnan szerzett ismeretanyagból sokat profitálok, s a képzés ill. a vizsga alatti sikerélményeim magabiztosabbá tettek. Enikő
SZ. P. Tünde
SZ. P. Tünde
Kisgyermekgondozó, -nevelő tanfolyam
A FORBA-nál végeztem a kisgyermekgondozó-nevelő, óvodai dajka, gyermek- és ifjúsági felügyelő képzéseket. Nagyon elégedett voltam a képzéssel és az oktatókkal is, szakmailag és emberileg is sokat tanultam tőlük. Először egy családi napköziben, majd egy önkormányzati bölcsődében sikerült elhelyezkednem. Köszönök mindent! Tünde
Jelentkezz a tanfolyamra